REAKCIJE

Konaković o slučaju "Memić": Otkad je Arijana Memić ušla u Skupštinu KS, noga Dalide Burzić tu više nije kročila

Ostaju otvorena pitanja i odgovornost Dalide Burzić i njenih saradnika, navodi Konaković

Elmedin Konaković: Nek ne bude ni Naroda i pravde, nek' bude pravde za Dženana Memića. Arhiv

Piše: D. H.

27.7.2021

Današnja oslobađajuća presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću u slučaju "Memić", na svom Facebook profilu komentirao je lider Naroda i pravde Elmedin Konaković

Njegov komentar prenosimo u cijelosti: 

- Od kad je u Skupštinu Kantona Sarajevo ušla Arijana Memić, nikad više u tu salu nije kročila noga Dalide Burzić, glavne tužiteljice koja je kreirala optužnicu protiv Seferovića za saobraćajnu nesreću.

Danas je ta optužnica doživjela potpuni krah, Vrhovni sud je stavio tačku na tu izmišljenu priču. Ostaju otvorena pitanja i odgovornost Dalide Burzić i njenih saradnika, ostaje potpuno urušen kredibilitet Kantonalnog tužilastva u Sarajevu, ostaju otvorena pitanja odgovornosti uposlenika MUP-a KS i drugih agencija koje su radile na slučaju.

Ostaje nam spoznaja da živimo u društvu u kojem je državni aparat lažirao cijeli proces i pokušao ubistvo mladog čovjeka zataškati. Akteri tog pokušaja još uvijek su na važnim pozicijama u sektoru sigurnosti i pravosuđa, spremni vjerovatno na nova zataškavanja i namještanja.
Status Elmedina Konakovića. Facebook

Sve njih, dobro organizovane i beskrupulozne, srušila je ljubav majke, sestre i oca ubijenog Dženana Memića, rahmet mu duši plemenitoj. Srušio je i hrabri čovjek Ifet Feraget čija je uloga u ovoj borbi nemjerljiva.

Zapitate li se šta bi bilo da Arijana, Munevera, Muriz i Ifet nisu ovako hrabri i istrajni? Zato još jednom, hvala ti dragi Bože što smo imali hrabrosti da biramo pravu stranu kad je trebalo birati.

Hvala Ti i što imamo priliku da učimo šta su prave životne vrijednosti od Arijane, Munevere, Muriza i Ifeta.

I nema više sredine.

Ili si na jednoj ili si na drugoj strani!

Nek’ ne bude ni politike, ni stranaka, ni Naroda i pravde, nek’ bude pravde za Dženana Memića - napisao je Konaković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.