BIVŠI DRŽAVNI MINISTAR

Crnadak: Drago mi je da je Dodik odustao od radikalnih prijedloga koji su mogli dovesti i do krvoprolića

Srpska reprezentacija, kako oni sebe zovu, SNSD i njihovi partneri zapravo krše zaključke NSRS-a već godinu i po

A. J. / FTV

28.7.2021

Crnadak: U prvi plan treba staviti stvari koje se tiču budućnosti i životnih problema. Arhiv

Bivši ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak kazao je za Federalnu televiziju da je reakcija stranaka iz Republike Srpske normalna reakcija na "jednu nepotrebnu, potpuno besmislenu odluku visokog predstavnika". Rekao je i da je peticija stranačka aktivnost SNSD-a.


- U ovakvim situacijama nema potrebe davati podršku jednoj politici koja je za Republiku Srpsku, u suštini, pogubna. To je politika koja je donijela nevjerovatnu korupciju u RS, ogromna zaduženja. U jednom smo jako, jako teškoj situaciji. I dalje mislim da to ne treba potpisivati i, na kraju krajeva, vidimo i reakciju da narod uopšte to masovno ne potpisuje. Mislim da je PDP prethodnih dana imao jednu razumnu, stabilizirajuću ulogu. Drago mi je što je, nakon naših apela, Dodik odustao od vrlo radikalnih prijedloga koji su mogli dovesti do velikih opasnosti, sukoba, čak možda i do krvoprolića. Poput zabrane djelovanja SIPA-e na teritoriji Republike Srpske - rekao je Crnadak.


Smatra da političari uopšte ne treba da se bave kvalifikacijama i klasifikacijama.


- U prvi plan treba staviti stvari koje se tiču budućnosti i životnih problema. Zato ne mislim da je bilo dobro donijeti ovakvu odluku i u prvi plan staviti neke druge teme. Ubijeđen sam da će doći do velikog razočarenja za sve ljude koji se iz Sarajeva ovih dana naslađuju i likuju zbog ovog zakona zato što ovaj zakon neće ugasiti Republiku Srpsku. Ovaj zakon je čak neće ni oslabiti. Neće joj čak ni naštetiti. Treba zaustaviti histeriju oko svega što se dešava. Neće se ništa suštinski promijeniti - smatra Crnadak.


Crnadak pojašnjava da su rekli da neće učestvovati u radu institucija BiH, te da mu je sve malo čudno.


- Srpska reprezentacija, kako oni sebe zovu, SNSD i njihovi partneri zapravo krše zaključke NSRS-a već godinu i po dana jer su takvu odluku donijeli još u februaru prošle godine zbog pitanja poljoprivrednog zemljišta i odluke Ustavnog suda. Vidjećemo da li će sada to ispoštovati. Odgovor na pitanje šta dalje treba da daju vladajuće većine - rekao je, između ostalog, Crnadak za Dnevnik 3 FTV-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.