PROJEKTI

Uz podršku Omladinske banke Mostar: Dario Tomić osmislio mikrobiznis za održavanje grobnih mjesta

Potpisani ugovori s 15 mladih Mostaraca

M. Sm.
  • S potpisivanja ugovora: Realizacija društveno-korisnih projekata i tri mikrobiznisa

    S potpisivanja ugovora: Realizacija društveno-korisnih projekata i tri mikrobiznisa

    Foto: M. SMAJKIĆ


Među 15 mladih Mostaraca koji su potpisali ugovore kroz projekt Omladinske banke Mostar za realizaciju društveno-korisnih projekata i tri mikrobiznisa, a za koje će sredstva u iznosu od po 2.000 KM osigurati Grad Mostar i Fondacija „Mozaik“, bio je i tridesetogodišnji Dario Tomić.

On će pokrenuti vrlo neobičan biznis, pogotovo za naše područje, a riječ je o održavanju grobnih mjesta i grobalja širom BiH.

  • Tomić: Nudit će razne usluge

    Tomić: Nudit će razne usluge

    Foto: M. SMAJKIĆ


Kako nam je ispričao, projekt je, uglavnom, namijenjen ljudima koji žive u inozemstvu i koji nisu u stanju redovno obilaziti grobove svojih najmilijih i održavati ih.

- Vidio sam da to ima u svim velikim gradovima, pogotovo u Hrvatskoj i Srbiji, te sam planirao ponuditi razne usluge i pakete. Za pokretanje biznisa sam dobio 2.000 KM i nadam se da ću uspješno startati i početi realizirati svoju zamisao - kazao nam je Tomić.

Omer Avdić je sa svojih dvoje kolega osmislio projekt pod nazivom „Festival kulture mladih Mostar 2021“, a u okviru kojeg su planirali održavanje koncerata, izložbi i predstava, ne samo u Mostaru već i u prigradskim naseljima.

Inače, poziv za realizaciju projekata putem Omladinske banke Mostar bio je otvoren do 28. juna, a pravo prijave su imali mladi od 17 do 35 godina.

Svi projekti i mikrobiznisi išli su na kampanju glasanja, na način da je svaki registrirani član na platformi „Lonac.pro“ mogao glasati, tako da je podržano ukupno osam projekata s najviše osvojenih glasova te tri mikrobiznisa. Ukupan fond je iznosio 24.000 KM.

Više o temi Mostar

Više o:

Mostar Ugovor
NA VRH

Podijeli članak na