PREDSJEDNIK DNS-A

Nešić: Nećemo sa Dodikom učestvovati u formiranju koncentracione vlade

Koncentraciona vlada se uglavnom formira u posebnim situacijama, poput elementarne nepogode, vanrednih ili ratnih stanja

S. Š.

Nenad Nešić: Nećemo sa Dodikom učestvovati u formiranju koncentracione vlade

Foto: Agencije


Predsjednik DNS-a Nenad Nešić otkrio je danas da je na sastanku predsjednika političkih stranaka održanom u NSRS temu o navodnoj koncetracionoj vladi spomenuo Milorad Dodik (SNSD).

- DNS smatra da Republika Srpska ima daleko važnijih tema na dnevnom redu i nećemo učestvovati u pregovorima o koncentracionoj vladi. Moja želja bila je da postignemo jedinstvo o zaštiti interesa Republike Srpske, a ne da razgovaramo o jedinstvu u rasprodjeli fotelja i funkcija - izjavio je Nešić.

Nešić navodi kako će Demokratski narodni savez (DNS) pažljivo pratiti da li se poštuje postignuti dogovor predsjednika političkih partija i ukoliko bilo koja politička partija prekrši sporazum, DNS neće učestvovati u budućnosti u dogovorima o bilo kom pitanju i iznosit će svoje stavove koji su u interesu RS-a i srpskog naroda.

Koncentraciona vlada se uglavnom formira u posebnim situacijama, poput elementarne nepogode, vanrednih ili ratnih stanja. Sam termin "koncentraciona vlada" podrazumijeva da sve parlamentarne partije učestvuju u njoj i da se koncentrišu na jedno pitanje.

NA VRH

Podijeli članak na