POSLJEDICA NERADA VLASTI

Postavljene "table" s novim nazivima ulica, među njima i "Ulica respiratora od 10.5 miliona KM"

Predložili smo nekoliko naziva koji odgovaraju višegodišnjem političkom stanju u BiH, poručili su aktivisti

S. Š.

28.7.2021

Postavljene "table" s novim nazivima ulica, među njima i "Ulica respiratora od 10.5 miliona KM" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

U okviru kampanje #Odgovornost koju realiziraju aktivisti i aktivistkinje Šatro.info, CAT BiH i MAP, mladi iz BiH podsjetili su na neke od posljedica nerada vlasti u cijeloj zemlji.

Kako su rekli, ovo uključuje i raskošne plate koje će zastupnici i delegati iz Republike Srpske primati narednih mjeseci.

- Obzirom da je rasprava o imenima ulica uvijek poželjno populističko pitanje, nikad iz suštinskih razloga, mi smo odlučili predložiti nekoliko naziva koji odgovaraju višegodišnjem političkom stanju u našoj zemlji - poručuju aktivisti.

Podsjetili su i na činjenicu da se gotovo kompletna imunizacija stanovništva dešava pomoću donacija, da je trenutna Vlada Federacije BiH u mandatu od marta 2015. godine, ali i da zakoni omogućavaju parlamentarcima koji otvoreno blokiraju institucije raskošna mjesečna primanja od preko pet hiljada maraka.

- Nisu samo ovo naši problemi, nemamo ministra obrazovanja u Federaciji već godinu i po, jedine investicije su u službena auta, naplatne kućice u Republici Srpskoj se "pogrešno" postavljaju i onda sklanjaju a sve to košta više od tri miliona maraka. dok Čović mjesečno postavlja i sklanja rokove raznobojnih linija za ispunjavanje uslova za kandidatski status koje onda sam odbija ispuniti. A poslije svega toga se organizuju okrugli stolovi s pitanjem zašto mladi odlaze - zaključili su aktivisti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.