SKANDAL

Nije prvi put: HRT potpisao Dragana Čovića kao člana Predsjedništva BiH

Isprva se učinilo kako se radi o slučajnom gafu

A. Ka.

Dragan Čović: Potpisali ga kao člana Predsjedništva BiH

Foto: Printscreen


Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, jučer je prisustvovao svečanosti otvaranja Pelješkog mosta.

Svečanost je uživo prenosio javni TV servis u susjednoj Hrvatskoj - HRT, a onda se u programu uživo dogodio svojevrstan skandal.

Prilikom prenošenja izjave, HRT je Dragana Čovića potpisao kao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine!?

Isprva se učinilo kako se radi o slučajnom gafu, ali kada je nakon toga urednik i voditelj emisije u razgovoru s gostima u studiju učinio isto i ponovio kako je Dragan Čović na svečanosti spajanja Pelješkog mosta stigao kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, stvari su postale jasne.

Je li moguće da novinari u susjednoj Hrvatskoj zaista ne znaju da Dragan Čović nije član Predsjedništva BiH ili je sve namjerno potencirano, jer službeni Zagreb godinama ne priznaje Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, manje je važno od poruke koju Plenković i službeni Zagreb žele poslati Sarajevu, pozivajući na tako važan događaj samo političare iz HDZ-a koji obavljaju visoke funkcije u organima vlasti u BiH.Ž

Da stvar bude gora, ovo nije prvi put da HRT pravi ovakvu grešku. Isti slučaj se desio i 3. marta ove godine, kada je Čović prisustvovao sahrani gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Više o temi Dragan Čović

PELJEŠKI MOST
Čović: U BiH nema potrebe da se iko ljuti
NA VRH

Podijeli članak na