VIJEĆNIK SBB-A

Sulejman Haljevac Memo očitao bukvicu načelniku Mandiću, pa mu poklonio metlu: Dosta je slikanja i selfija, radite!

Neka Mandić pozove druge načelnike i neka vidi kako oni pomažu svojim sugrađanima, poručio Haljevac

Piše: A. Saračević

29.7.2021

Sulejman Haljevac Memo, vijećnik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), danas je na sjednici Vijeća Općine Centar očitao bukvicu prvenstveno načelniku općine Srđanu Mandiću (Naša stranka), ali i vladajućoj većini u ovoj općini. Govor je završio simboličnim poklanjanjem metle, aludirajući na to da konačno krenu s radom, a da smanje slikanje po Facebooku. 

Sve je počelo pričom o problemima s nastavkom rada kultnog grila "Otrov" na Bjelavama te kritikom birokratskih zavrzlama u vezi s dozvolom za porodicu Abazi.  

Podsjetimo, nakon jednoglasno usvojene odluke da se porodici Abazi da dozvola za rad i "čvrstog" obećanja načelnika Srđana Mandića, izlaskom komisije na teren porodici Abazi zatvorena su sva vrata.


Načelnik obećao da će sve biti uredu

- Tada mi je načelnik općine, krivo mi je što sada nije tu, ali možda dođe kasnije da mi odgovori, obećao da će sve biti uredu. Više ne želim da slušam njegove bajke niti želim da gledam njegove selfije. Onda su čovjeku, koji je već u takvoj situaciji, tražili jedan papir, pa drugi, pa onda treći papir. Ja sam mu rekao da mogu pomoći kao vijećnik da ga primi predsjedavajući Općinskog vijeća. Bio je dva-tri puta i pomogli ste mu da dobije taj čuveni papir od Zavoda za planiranje. Išao je i u Zavod za izgradnju, a sve to je morao raditi i čekati za kiosk od dva kvadrata - kazao je Haljevac.

Naposljetku je komisija izašla na teren.

- Kada je dobio sve papire, izašla je famozna komisija. Hvala Bogu pa sam bio tu kada je došla. Ta komisija nije izašla da prošeta do Ferhadije, gdje imate na 100 kvadratnih metara jednu baštu koja nema nijedan papir. Kako kažu, nekad se spalilo, a, evo, dva mjeseca nisu izašli da vide šta je s tim kvadratima. Tamo je bila jedna žena iz komisije, koja se ponašala prema gospodinu Abaziju kao da on ne treba uopće da bude tu, u općini Centar. Poslije te komisije njemu su zatvorili sva vrata. Niko mu nikad nije ništa javio - ispričao je Haljevac.


Dosta je populizma

Zatim se Haljevac obratio i načelniku te predsjedavajućem uručio poklon koji je bio namijenjen Mandiću.

- Dosta je više populizma, slikanja i šatrologije, hoćemo djela! Nećemo prljavu općinu, nećemo više da nam pametuju. Nemojte da mu ne pomognete jer se on zove Abazi. Nemojte ni da bude neko treći da tu otvori radnju. To vam nećemo dozvoliti. Kad dođe načelnik, Vi mu dajte metlu, neka uradi selfi. Neka pozove i druge načelnike i neka vidi kako oni pomažu svojim sugrađanima - istakao je Sulejman Haljevac.

Pogledajte video. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.