PORUKE

Šarović: Srebrenica ne smije biti mjesto razdora nego mjesto pomirenja dva naroda

Uvijek ćemo biti opozicija ovakvoj vlasti ali nikada Republici Srpskoj i njenim interesima, poručio je Šarović

Šarović: Dio odgovornosti za trenutnu krizu leži i na aktuelnoj vlasti u RS. Arhiv

A. J.

29.7.2021

Razgovori o traženju rješenja nakon Inckove odluke, sa aktuelnom vlasti morali su se desiti zbog odbrane Republike Srpske i njenih interesa. Najvažniji rezultat ovog sastanka je to što je Srpska demokratska stranka dala svoj prijedlog, a svi drugi su ga podržali, da se kroz izmjene Кrivičnog zakona RS, zaštiti Republika Srpska, njen ugled i čast, istakao je danas predsjednik SDS Mirko Šarović, prenosi BN.

- Ove izmjene će se već sutra naći pred poslanicima i to je ono najvažnije, to je prioritet za nas kojima je Republika Srpska na prvom mjestu. Uvijek ćemo biti opozicija ovakvoj vlasti ali nikada Republici Srpskoj i njenim interesima - ističe Šarović.


On navodi da 25 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma zakone u BiH mogu da donose jedino izabrani predstavnici, a nikako jedan čovjek i da je to jedina izvjesna budućnost za BiH.

Naglašava da je odlazeći visoki predstavnik korištenjem bonskih ovlaštenja i "nametanjem odluke za koju nema uporište u svom mandatu, stvorio haotičnu atmosferu koju neko može da iskoristi za radikalizaciju, ali i kao opravdanje za buduće štetne poteze po interese Republike Srpske".

- SDS će se tome odlučno suprotstaviti. Ali, dio odgovornosti za trenutnu krizu leži i na aktuelnoj vlasti i institucijama koje Republiku Srpsku već 15 godina vode putem ekonomskog i političkog sunovrata i koje nisu ništa učinile da je preduprijedi ovakav razvoj događaja - ističe Šarović.

Dodaje da u političkom smislu, Srebrenica ne smije da bude predmet manipulacija i argument za optužbe na račun Republike Srpske i srpskog naroda.

- Srebrenica u budućnosti ni u kojem slučaju ne smije biti mjesto razdora, već mjesto pomirenja dva naroda i gledanja u pametniju i dostojnu budućnost - ističe predsjednik SDS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.