ODRŽANA SJEDNICA

Vlada RS podržala prijedlog zakona o neprimjenjivanju odluke Incka

Vlada RS smatra da je Prijedlog zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, usaglašen sa Ustavom

A. Ka.

S današnje sjednice

Foto: Vlada RS


Vlada Republike Srpske, na 27. posebnoj sjednici održanoj danas, utvrdila je Mišljenje na Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, po hitnom postupku.

Entitetska vlada smatra da je Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom RS i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa RS, te da se može uputiti u daljnju proceduru.

Također, Vlada RS danas je utvrdila Mišljenje na Prijedlog zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, po hitnom postupku.

Vlada RS smatra da je Prijedlog zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom RS i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa RS, te da se isti može uputiti u dalju proceduru, saopćeno je iz Vlade RS.

Više o temi Vlada RS

OTVARAJU SE PUNKTOVI
Počinje masovna vakcinacija u RS poslije 15. jula
NA VRH

Podijeli članak na