SLIKA ISTINSKE BIH

Alen Glavović s porodicom stigao u Trebinje i prvo posjetio grob Srđana Aleksića: To je moja dužnost

To je i moja porodica. Oni mi zamjenjuju Srđa, rekao Rade Aleksić

Glavovići stigli iz Švedske na odmor u Trebinje. P. Mucović

Piše: P. Mucović

29.7.2021

I ove kao i prethodnih godina, Alen Glavović doputovao je iz Švedske u rodno Trebinje i zajedno sa  suprugom Fatimom i sinom Dženanom posjetio grob svog prijatelja Srđana Aleksića, koji je kako kaže, dao svoj život da bi on danas živio.

- I ove godine dolaskom u Trebinje na odmor, prvo posjećujem Srđanov grob. To je moja dužnost, jer Srđan je čovjek koji je spasio moj život, žrtvujući svoj, bez obzira šta ljudi govorili dobro ili zlo, ja moram ići dalje. Dolazim i dolazit ću dok sam živ - rekao nam je Alen.

Srđanov otac Rade kaže da kao i svake godine Alenova porodica dođe da ga posjeti i obiđe Srđanov grob.

- To je i moja porodica. Oni mi zamjenjuju Srđa. Alen i ja pamtimo i pamtićemo Srđa, a ljudima ostaje da pamte Srđanovo djelo, djelo ponosa, časti, djelo koje obavezuje i upućuje. Djelo koje treba da vaspitava mladi svijet, da mu je potreban prijatelj, drug, ljubav, da mu ne treba nikakav rat, da ne treba slušati zle ljude koji se trude za zavade na neki ružan način razdjeljenje narode koji su nekada bili isto, koji su bili složni i koji nisu razmišljali o nekim podjelama - istakao je Rade.


Rade Aleksić s Glavovićima: Srđino djelo treba da vaspitava mladi svijet. P. Mucović

Zahvalio se Alenu i njegovoj porodici na posjeti poželivši njegov kćerki koja se uskoro udaje i koja nije mogla doći u Trebinje ove godine, svaku sreću u životu.

Podsjetimo Srđan Aleksić umro je 27. januara 1993. godine od posljedica povreda zadobijenih 21. januara iste godine, kada je pokušao i uspio da odbrani svoga prijatelja i druga Alena Glavovića od četvorice vojnika Vojske RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.