SAOPĆENJE

Naša stranka: Općinsko vijeće Novo Sarajevo odlučilo da nastavi manipulisati memorijalnom kulturom u političke svrhe

Taj ko iznese prijedlog stekne kratkoročnu popularnost, o njemu se raspravlja u javnosti ali, u suštini, nanese štetu kako Općinskom vijeću, tako i imenu koje je predložio i uz to sve uznemiri javnost

Općina Novo Sarajevo. Avaz

Piše: E. T.

29.7.2021

Općinsko vijeće Novo Sarajevo danas nije izglasalo Prijedlog Odluke o postupku utvrđivanja prijedloga za davanje ili promjenu naziva ulica trgova mostova i parkova na području Općine Novo Sarajevo koji je predložio Klub vijećnika Naše stranke.

- Željeli smo da uredimo sistem, da definišemo pravila i kriterije, da spriječimo česte političke zloupotrebe uglednih imena iz populističkih pobuda. Često se dešava da neko predloži promjenu naziva ulice po nekom znamenitom imenu, zadnji slučaj je bio s Ivicom Osimom, a da je to u tom trenutku neizvodivo. Taj ko iznese prijedlog stekne kratkoročnu popularnost, o njemu se raspravlja u javnosti ali, u suštini, nanese štetu kako Općinskom vijeću, tako i imenu koje je predložio i uz to sve uznemiri javnost. Odlukom koju smo predložili željeli smo takve stvari izbjeći, ali očigledno je da većina i dalje želi koristiti memorijalnu kulturu u svrhu političke promocije - kažu iz Naše stranke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.