PREDSJEDNIK SDA

Bakir Izetbegović: Dodik će otići, ja ću otići, svi smo u istom čamcu

Ne možete zabraniti ljudima da kažu da se desio genocid, da je etničkim čišćenjem, rušenjem džamija i crkava nastao taj entitet, to je tako

Izetbegović: Svi smo u istom čamcu. Avaz

E. T. / N1

29.7.2021

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA danas je komentirao izjavu Milorada Dodika "o povlačenju s pozicije člana Predsjedništva BiH". 

- Ova zemlja ima svoj ustav, zakon, izborni zakon. Svi ga se moramo držati. Svi ćemo naučiti da poštujemo ustav i zakone. Ljudi će otići, ja ću otići, Dodik će otići, Ustav i zakoni će ostati, država će ostati. Može da Dodik izgovori šta god hoće. Svi smo u istom čamcu. Ako ga zaustave, svi ćemo stajati. Ako ga počnu gušiti, svi ćemo se gušiti, neće se niko izvući, a prvi će stradati oni koji prave problem - rekao je Bakir Izetbegović.

Sutra je najavljena posebna sjednica NSRS na kojoj  bi, prema najavama, trebalo biti izmjena Krivičnog zakona RS kojima će se kažnjavati i do 15 godina zatvora neko ko kaže da je “Republika Srpska genocidna tvorevina” i slično.

- Ne možete zabraniti ljudima da kažu da se desio genocid, da je etničkim čišćenjem, rušenjem džamija i crkava nastao taj entitet, to je tako. Ne možete zabraniti naučnicima da to pišu, političarima da govore istine. Svi mi imamo pravo govoriti istinu u ovoj zemlji. Ali nemamo pravo nikoga vrijeđati. Ne možemo nazvati narod i entitet genocidnim. To ne možemo raditi, niti ćemo raditi - rekao je Bakir Izetbegović za N1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.