OGROMNE GUŽVE ISPRED ZETRE

Koordinator za vakcinaciju Spahić poručio: Niko neće biti vraćen, po potrebi ćemo produžiti radno vrijeme

Bitna informacija za one koji su se vakcinisali 25. maja “AstraZenecom” je da se trebaju revakcinisati 10. avgusta

Spahić: Drago mi je šti su građani svjesni da je vakcinacija jedini spas. A. O. - L. M.

Piše: A. Ovčina - L. Memčić

31.7.2021

Ogromni redovi ispred Zetre, jer su građani s područja Kantona Sarajevo pohrlili da se vakcinišu. A danas je počela masovna imunizacija za koju nije bio potreban poziv.

Međutim, i zbog gužvi, posebno visokih temperatura, nadležni apeluju da nema potrebe da svi u isto vrijeme dolaze jer Zetra tadi dovoljno dugo naredna tri dana.

Koordinator za vakcinaciju Ademir Spahić istakao je da je već nagovještavao da građani ne moraju dolaziti rano ujutru, s obzirom na to da Zetra radi 12 sati naredna tri dana.

Veliki redovi ispred Zetre. A. O. - L. M.

Najavljeno više od 10.000 vakcina "AstraZenece"

- U narednim danima vjerovatno će se produžiti masovna imunizacija, ali naši građani vole sa dođu ranije. Meni je drago što su ovoliki redovi, jer je naše građanstvo svjesno da je vakcinacija jedini spas protiv koronavirusa - kazao je Spahić.

Opet je naglasio da je radno vrijeme Zetre od 8 do 20 sati.

Ako bude nešto više ljudi ispred, produžit će se radno vrijeme neki sat, neće niko biti vraćen. Naredna tri dana i u narednim danima će biti imunizacija. Već imamo najavu više od 10.000 vakcina "AstraZenece", mislim da će u narednim danima dolaziti sve više vakcina koje će biti operativne i mi ćemo odmah to pustiti u proces vakcinacije.

Građani pohrlili na vakcinaciju. A. O. - L. M.

Prisutni volonteri Crvenog križa

Savjet građanima je da Zetra radi do 20 sati i nema potrebe da dolaze u ranim jutarnjim satima, jer se onda stvore velike gužve. Vjerovatno da će u popodnevnim satima biti manje gužve. Imamo takvu statistiku u mjesecu martu i nadam se da se to neće više ponoviti. Uspjeh je da imuniziramo što više naših građana kako bismo ih zaštili od koronavirusa - poručio je Spahić.

Također, bitna informacija za one koji su se vakcinisali 25. maja “AstraZenecom” je da se trebaju revakcinisati 10. avgusta.

Danas su u dvorani prisutni i volonteri Crvenog križa koji pomažu medicinskom osoblju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.