SRAMOTNO

Ćamilu Durakoviću u komentarima poručili: "Što ga nisu ubili 1995. kao ostale"

Duraković našao na meti gnusnih uvreda koje su upućene nakon Dodikove inicijative

Duraković: Predsjednik Skupštine u Srebrenici. Avaz

Piše: E. H.

31.7.2021

Predsjednik Skupštine u Srebrenici Ćamil Duraković posljednjih dana suočava se s brojnim uvredljivim komentarima, a jedan od njih glasi "Nož, žica, Srebrenica". 


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik

Duraković objavio gnusne poruke. Printscreen

Naime, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao na smjenu predsjednika Skupštine Općine Srebrenica Ćamila Durakovića. Dodik je ovo učinio nakon što je Duraković odlučio podnijeti krivičnu prijavu protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Potom se Duraković našao na meti gnusnih uvreda koje su upućene nakon Dodikove inicijative.

- Treba ga smjeniti, što ga nisu bili 1995. kao ostale. Nož, žica, Srebrenica - jedan je od komentara upućenih Durakoviću.


Koalicija "Moja adresa: Srebrenica"

Podsjećamo, iz Koalicije "Moja adresa: Srebrenica" oglasili su se saopćenjem nakon što je, kako su kazali, "član Predsjedništva BiH Milorad Dodik putem TV ekrana nametnuo lokalnim političarima u Srebrenici smjenu Ćamila Durakovića".

- Član Predsjedništva BiH kontinuirano se protivi nametnutom zakonu visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) o zabrani negiranja genocida, a jučerašnjim svojim istupanjem pokazao je da zapravo politiku u Srebrenici ne vode lokalni političari već rade onako kako im se nametne - naveli su u saopćenju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.