SREBRENICA

„Pančićeva regata“ okupila više od hiljadu učesnika

Plovilo se akraktivnim kanjonom od plaže Oštrika do Crnog potoka

Ova regata je specifična jer se odvija uzvodno. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović

31.7.2021

U organizaciji Turističke zajednice i Nacionalnog parka „Drina“ iz Srebrenice na akumulacionom jezeru Perućac održana je tradicionalna 14. „Pančićeva regata 2021.“.

Na regatu došli i iz dijaspore. Avaz

Za više od 1.000 učesnika iz nekoliko općina oba bh. entiteta , susjedne Srbije i  velikog broja dijaspore na raspolaganju su bila četiri broda i stotinjak manjih privatnih plovila. Ova regata je specifična po tome što odvija uzvodno. Plovilo se akraktivnim kanjonom od plaže Oštrika do Crnog potoka, gdje se odmaralo uz kupanje, druženje uz muziku.

Učesnici su se dobro zabavili. Avaz

      Po povratku na plažu Oštrika za sve učesnike organiziran je zajednički ručak, takmičenje u plivanju, skokovima u vodu, natezanju konopca i pecanje na plovak. Netaknuta priroda i druženje razlozi su zbog kojih većina učesnika svake godine dolazi na ovu regatu.

- Cilj ove manifestacije je afirmirati naše prirodne ljepote, kojih u Srebrenici zaista ima mnogo. Jedna od njih je ovo jezero koje moramo svake godine sve više da afirmišemo kako bismo privukli turiste, koji treba da iskoriste ovu ljepotu - istakao je Bojan Pejić, direktor Turističke zajednice Srebrenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.