DRAMATIČNO

Vatrogasci iz Konjica danima se bore protiv požara: Čeka ih još jedna duga i besana noć jer se vatra širi prema drugim selima

Stanje je krajnje ozbiljno, požar praćen vjetrom se širi prema selima Zvekuša i Spiljani

E. T.

Vatra se širi prema naseljenim mjestima

Foto: Avaz


Požari u kanjonu rijeke Ljute u Općini Konjic danima zadaju glavobolje vatrogascima ali i mještanima, saznaje portal "Avaza". 

Profesionalna vatrogasna jedinica i protivpožarna jedinica Šumarstvo "Prenj" su na terenu i ulažu maksimalne napore da bi suzbili dva aktivna požara na području Konjica, tačnije u Zukićima i Ljutoj. 

 • Vatrogasci ulažu velike napore u gašenje požara

  Vatrogasci ulažu velike napore u gašenje požara

  Foto: Avaz


- Stanje je krajnje ozbiljno, požar praćen vjetrom se širi prema selima Zvekuša i Spiljani. Sve raspoložive jedinice i mehanizacija konjičkih vatrogasaca su na terenu. Duga je noć ispred nas, mi se ne predajemo - izjavio je načelnik Civilne zaštite Konjic Husein Hodžić.

 • Uputili apel svima

  Uputili apel svima

  Foto: Avaz


Dnevne temperature prelaze 40, noćne ne padaju ispod 16-17 stepeni Celzijusa što je idealna temperatura za brzo širenje šumskih požara. 

 • Hrabri vatrogasci iz Konjica pokrivaju veliki prostor

  Hrabri vatrogasci iz Konjica pokrivaju veliki prostor

  Foto: Avaz


- Upućujemo još jedan apel i molbu svim našim sugrađanima da malo više pripaze kada pale vatru, radi nas, radi naših najmlađih i radi njih samih. Pokažimo da smo ekolozi i patriote tako što ćemo čuvati prirodna bogatstva, odlagati smeće na mjesta predviđena za to i slično. Hvala vam u ime svih vatrogasaca općine Konjic - navodi Nedim Makan iz Operativnog centra PVJ Konjic. 

 • Trenutno su aktivni požari u rejonu Ljute, Spiljana, Zukića

  Trenutno su aktivni požari u rejonu Ljute, Spiljana, Zukića

  Foto: Avaz


Inače, hrabri vatrogasci iz Konjica pokrivaju veliki prostor. Trenutno su aktivni požari u rejonu Ljute, Spiljana, Zukića...
NA VRH

Podijeli članak na