AVAZ SAZNAJE

Evo s koliko novca je kažnjen revolveraš Botulja koji je pucao u blizini kuće Muriza Memića

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identificirali su osobu koja je iz vozila upotrijebila plinsko oružje, rečeno je iz MUP KS prošle semice

M. Aš.

Kuća Muriza Memića

Foto: Avaz


Nakon što je krajem prošle sedmice ispred porodične kuće Muriza Memića ispaljeno šest hitaca  iz džipa Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) koji je vozio Tarik Memić, sin Enesa Memića, v.d direktora FUCZ-a, pripadnici MUP KS izdali su prekršajni nalog revolverašu Senadu Botulji.

Kako smo i objavili, Botulja je pucajući  iz vozila FUCZ-a izazvao uznemirenje javnosti, prije svega članove porodice Memić. Nakon intervencije policije, on je pronađen i izdat mu je prekršajni nalog. Kako saznaje "Avazov" portal Botulja je kažnjen s 1.000 maraka jer je pucao iz gasnog pištolja, a kod istog su pronađena i 33 metka.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identificirali su osobu koja je iz vozila upotrijebila plinsko oružje te su je prekršajno sankcionirali izdavanjem prekršajnog naloga. Radi se o S. B., nastanjenom na Ilidži. Od njega su, uz izdatu potvrdu, privremeno oduzeti jedan plinski pištolj i 33 komada municije za isti - rečeno je za “Avaz” iz MUP-a KS krajem prošle sedmice. 

NA VRH

Podijeli članak na