BIJELJINA

Na regati više od 200 plovila: Osmijeh, dobro raspoloženje i druženje na Savi

Želimo da Sava postane faktor spajanja, a ne razdvajanja među ljudima, kaže Abdulahagić

Održana šesta po redu „Savska regata“. AVAZ

Piše: A. Ljubojević

3.8.2021

Bijeljini je održana šesta po redu „Savska regata“, u kojoj je učestvovalo više od 200 plovila, a prijavljene ekipe prešle su putanju dugu 25 kilometara, od takozvanih Sprudova u selu Crnjelovo, do cilja u Rači.


Mnogo učesnika

Dragiša Ilić i Milorad Vuković iz semberskog sela Brodac treću godinu zaredom učestvuju u regati. Ilić smatra da je riječ o dobroj prilici za druženje, pogotovo u doba kada je cijeli svijet uplašen zbog koronavirusa i pogođen sve težom ekonomskom situacijom.

- Prijatelj Milorad i ja smo odrasli na Savi, ovo je naša rijeka i zadovoljni smo načinom organizacije regate. Mnogo je učesnika koji su došli iz drugih općina i gradova, a to je i suština cijele priče - osmijeh, dobro raspoloženje i druženje - istakao je Ilić.

Prijatelji Ilić i Vuković: Prilika za druženje. AVAZ

Direktorica Turističke organizacije grada Bijeljine Jasmina Abdulahagić naglasila je da je dan prije početka „Savske regate“ organiziran kamp za prihvat učesnika.

- Posebno smo vodili računa o sigurnosti učesnika, a glavni cilj nam je da promoviramo rijeku Savu i njene potencijale. Želimo da Sava postane faktor spajanja, a ne razdvajanja među ljudima - dodala je Abdulahagić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio je Domu zdravlja, Policijskoj upravi, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici i drugim ustanovama i institucijama na podršci pri organiziranju „Savske regate“.

Niz sadržaja

- Koordinacija svih službi bila je na visokom nivou. Drago mi je da nas je vrijeme poslužilo i da možemo da uživamo u čarima ljepotice Save. S druge strane, imamo obavezu da naredna regata bude još bolje organizovana i da je posjeti još više ljudi - rekao je Petrović.

„Savskom regatom“ otvorena je manifestacija “Pantelinski dani”, tokom kojih će do slave grada Bijeljine 9. avgusta biti održan niz kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.