DRAMA U ZVORNIKU

Mladići napali policajaca, dignuti pripadnici žandarmerije koji su ih pronašli i pretukli

Nakon što je u policijsku stanicu stigla prijava da mladići tuku policajca pripadnici žandarmerije su krenuli u potragu za njima

Roditelji mladića najavili tužbu protiv policije. Avaz

Ad. A. / BN TV

2.8.2021

Policija u Zvorniku saopštila je da je u noći 31. jula grupa mladića udarila policajca u centru grada, prenosi BN TV.

S druge strane, Marko Radić tvrdi da policajca nisu napali. Kaže da su on i njegovi prijatelji smirivali napetu situaciju, jer je policajac bez povoda udario njihovog druga. 

Nakon što je u policijsku stanicu stigla prijava da mladići tuku policajca pripadnici žandarmerije su krenuli u potragu za njima. 

- Tukli su me i u stanici, tukli su me i u marici, gdje god su stigli. Tražio sam medicinsku pomoć, a na putu do bolnice su mi rekli da odlučim da li da kažem da sam pao ili da su me oni tukli. Ako hoću da mi pomognu, da kažem da sam pao - kaže Marko Radić, pretučeni mladić iz Zvornika.

Na snimku, policajac koji tuče Radića je isti onaj kojeg je Radić prema policijskom izvještaju napao kod pijace. U policijskom izvještaju stoji da mu je košulja pocijepana i da je udaren u lice. Zvornički mladići kažu snimak sve pokazuje. Smatraju da je sebi kasnije pocijepao košulju i nanio povrede po vratu kako bi pokrili brutalnost.

U zvornickoj policiji kažu da niko nije prijavio upotrebu prekomjerne sile. Roditelji pretučenih mladića se pitaju kako to da niko od prisutnih policajaca nije prijavio kolege koji tuku goloruke mladiće i najavljuju i tužbu protiv MUP-a RS.

Policija je već obavijestila dežurnog tužioca o napadu na policijskog službenika. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.