U KOMI

Djevojčica iz Trebinja u teškom stanju helikopterom prebačena u UKC RS

Riječ je o ketoacidozi - komi izazvanoj šećernom bolesti, kaže Buha

Djevojčica transportirana u teškom stanju. Srna

Ad. A. / Srna

4.8.2021

Trinaestogodišnja djevojčica iz Berkovića u teškom zdravstvenom stanju transportovana je danas iz Trebinja helikopterom Helikopterskog servisa RS u Univerzitetsko-klinički centar u Banjoj Luci, na daljnju dijagnostiku i liječenje.

Načelnik Odjeljenja za pedijatriju i neonatalogiju trebinjske Bolnice Ljiljana Buha rekla je Srni da je djevojčica jutros primljena na Odjeljenje u teškom kliničkom stanju.

-Riječ je o ketoacidozi - komi izazvanoj šećernom bolesti. Poslije kliničke stabilizacije, transportovana je helikopterom Helikopterskog servisa u Univerzitetsko-klinički centar u Banjoj Luci na dalju dijagnostiku i liječenje - rekla je Buha.

Ona je dodala da je zbog njenog zdravstvenog stanja i zbog toga što bi dug transport dodatno ugrozio njeno zdravlje, za transport angažovan helikopterski servis.

-Helikopterski servis nam kao i uvijek u vrlo kratkom roku izlazi u susret za potrebe medicinskog transporta pacijenata iz Trebinja. I danas su veoma brzo na naš poziv reagovali, a kada je riječ o djeci to daje još veći značaj jer je svaka minuta važna - istakla je Buha i izrazila zahvalnost Helikopterskom servisu za pomoć i saradnju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.