ISTRAŽITI NAVODE MEDIJA

Predsjednik Kluba SDA traži provjeru turskih investitora u Krajini: Članovi organizacije koja je zabranjena u Njemačkoj

Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sastao s investitorima iz Njemačke i Turske, Tanerom i Četinom Ajom te Muhamedom Čifčijem poznatijim kao šejh Abu Anas

Ad. A.

Musić: Radi se o ljudima koji su osuđeni za ucjene i trgovinu ljudima

Foto: Arhiva


Predsjednik Kluba SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona Jasmin Musić pozvao je nadležne institucije da izvrše provjere potencijalnih turskih investitora koji su iskazali interes za ulaganje u ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Musić je to učinio nakon što su mediji objavili da se premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sastao s investitorima iz Njemačke i Turske, Tanerom i Četinom Ajom te Muhamedom Čifčijem poznatijim kao šejh Abu Anas iz Turske.

  • Taner Anas

    Taner Anas

    Foto: Screenshot


Razlog tome su dosjei investitora koji su u Njemačkoj bili uključeni u rad zabranjene bajkerske organizacije "Osmanen Germania".

-Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke objavilo je na svom Twitter nalogu 10. jula 2018. godine da je skupini „Osmanen Germania BC“ zabranjen rad te da je savezni ministar Horst Seehofer kazao da „oni koji odbacuju vladavinu prava ne mogu očekivati popustljivost“ - saopćili su iz SDA USK.

  • Ružnić s Čifčijem i Ajom

    Ružnić s Čifčijem i Ajom

    Foto: Screenshot


Musić je pozvao nadležne institucije da detaljno istraže navode medija, ali i djelovanje Vlade Unsko-sanskog kantona u ovom slučaju.

- Neki od njih su osuđeni za ucjene, trgovinu ljudima i nanošenje opasnih fizičkih povreda. To će donijeti štetu po ugled kantona i udaljiti nas od saradnje sa službenim vlastima prijateljske zemlje Njemačke - kazao je Musić u saopćenju.

NA VRH

Podijeli članak na