PREDSJEDNIK NIP-A

Konaković o tekstu Avde Avdića: Saznanja im se temelje na izviđanju koje izvodi Kalimero sa saradnicima

Prvi saradnik direktora OSA-e je na jednom druženju prije nekoliko dana pred našim prijateljima rekao da ima informacije da smo Aljoša Čampara i ja zajedno na moru u Turskoj

Konaković: Visprena grupa. Avaz

Piše: E. T.

5.8.2021

Nakon što je Avdo Avdić na svom portalu Istraga.ba objavio tekst "Njemačka policija im zabranila rad: Predsjednik Skupštine KS Elvedin Okerić službeno se sreo sa jednim od vođa zabranjene bajkerske organizacije “Osmanen Germania” u kojem problematizira lik i djelo Tanera Aya, jutros se oglasio i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde. 

Ranije je jučer Elvedin Okerić, predsjednik Skupštine za portal "Avaza" kazao da su se s Tanerom Ayom sastali po preporuci Erdoanove AK partije, te da su to "insinuacije i besmislene tvrdnje Avde Avdića koji želi da na bilo koji način diskredituje Narod i pravdu". 


Plasirali "provjerenu" informaciju preko portala jednako pouzdanog Avde

- Prvi saradnik direktora OSA-e je na jednom druženju prije nekoliko dana pred našim prijateljima rekao da ima informacije da smo Aljoša Čampara i ja zajedno na moru u Turskoj.

U to vrijeme Čampara je bio u Neumu, a ja sam bio u Grčkoj.

Ta je visprena operativna grupa čija se saznanja temelje na izviđanju koje izvodi Kalimero sa saradnicima ovih dana plasirala još jednu “provjerenu” informaciju, naravno preko portala jednako pouzdanog Avde Avdića.

Poslovne ljude iz Turske koji imaju biznise po cijelom svijetu i odlične veze u Turskoj i Njemačkoj, nazvali su kriminalcima, a neke od njih i teroristima.

Samo zato što su došli na sastanak sa članovima Naroda i pravde. Cetin Ay je predsjednik njemackog BWA udruženja za Tursku, Taner Ay njegov sin. 

Aplikacija košta manje od dnevnice botova

Napadu se pridružio jedan junoša iz Krajine, istaknuti član SDA. Došli su u fazu SDA-ovci kad se ne libe javno napadati ni ljude bliske vrhu AKP partije. Jer mržnja je kod njih jača od ljubavi.

Da su srednjoškolac, Avdo Avdić i Kalimero malo više guglali mogli su saznati mnogo više informacija. A da su skinuli neku od aplikacija sa App Store mogli su znati da je Čampara u Neumu, ja na Krfu. Aplikacija košta manje od dnevnice botova koje plaćaju kao informante.

Gdje su Dodik i ostali secesionisti, šta rade, šta planiraju, bolje da pitamo nekoga ko zna u kašike ili šolju, pouzdanije informacije možemo dobiti - kaže Konaković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.