GORAŽDE

Na Drinsku regatu dolaze učesnici iz Australije i Afrike

Veliki interes za ovaj jedinstveni i atraktivni događaj

Fena

6.8.2021

Cilj regate je promocija Drine kao turističkog potencijala Goražda. Fena

Druga "Eko-Drinska regata prijateljstva" bit će održana ovog vikenda u Goraždu. Kako je kazao organizator Dženis Ćulov, jedinstveni i atraktivni događaj spuštanja čamcima drinskim brzacima sve više privlači pažnju te je ove godine izazvao veliki interes, što, prema njegovim riječima, ohrabruje da će prijeći u tradiciju.

- Prva regata koja je održana prethodne godine s oko 90 učesnika ispunila je sva očekivanja i zaista nam je drago što prelazi u tradiciju. Ove godine očekujemo oko 200 učesnika iz devet zemalja Evrope, Amerike, Australije i Afrike. Zbog nedostatka čamaca neke od zainteresiranih smo, nažalost, morali odbiti - pojašnjava Ćulov.

Dodaje da će više od 30 čamaca zaploviti od kajakaškog kampa “Buk” na Modranu do Goražda, uz pauzu u mjestu Tišine i ručak za sve učesnike. Naglašava da je cilj regate promocija Drine kao turističkog potencijala Goražda.

- Dan ranije prije same regate u subotu, 7. avgusta, očistit ćemo obale rijeke Drine u užem dijelu grada. Cilj nam je podići ekološku svijest građana i vratiti se prirodi, jer su obale rijeke Drine pretvorene u divlje deponije zbog naše neodgovornosti prema prirodi - ističe Ćulov.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.