NOVI PAZAR

Sastali se Konaković i Zukorlić: Važno vratiti bošnjačko nacionalno jedinstvo

Konaković se interesovao o položaju Islamske zajednice, kao i problemima sa kojima se ona suočava, navodi se na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji

Konaković i Zukorlić na sastanku. Sandzak Press

L. M.

7.8.2021

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić razgovarao je u Novom Pazaru sa četvoročlanom delegacijom Skupštine Kantona Sarajevo, koju predvodi Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda.

Razgovarali su o uspostavi i unapređenju saradnje između institucija i organizacija u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, a istakli su važnost vraćanja bošnjačkog nacionalnog jedinstva i jačanja međubošnjačke saradnje.

Konaković i Zukorlić, čija je stranka u Srbiji u koaliciji sa Vučićevim SNS-om, složili su se da nije moguće očekivati boljitak za bošnjačke nacionalne interese bez očekivanih političkih promjena. Ovaj susret je upriličen u povodu održavanja Sandžačkog biznis foruma u Sjenici na temu prekogranične saradnje i njenog uticaja na lokalni razvoj.

Sagovornici su se također saglasili da će nastaviti sa jačanjem međustranačke saradnje, piše Pressmedia.

Kako je saopćio Mešiha IZ- e u Srbiji Konaković je sa delegacijom, posjetio je i Mešihat IZ-e u Srbiji gdje mu je domaćin bio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

-Tom prilikom, Konaković se interesovao o položaju Islamske zajednice, kao i problemima sa kojima se ona suočava. Posebno je bilo riječi o tome da pored dobrih odnosa koje Rijaset u Sarajevu ima sa Mešihatom i bošnjačke institucije u BIH rade na izgradnji i unapređenju saradnje sa Bošnjacima u Sandžaku i Srbiji - navodi se na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.


Fotografije sa susreta. Sandzak PRESS

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.