DRUŽENJE U FOJNICI

Dernek za pamćenje: Urnebesna fudbalska utakmica između oženjenih i neoženjenih

Nastavak tradicije koja traje od 1988. godine

Danas im nisu smetale ni visoke temperature. H. Čukle

Piše: H. Ču.

7.8.2021

U Fojnici je danas, u organizaciji mještana najstarijih naselja u općini Alaupovka, Šavnik i Drin, održano tradicionalno druženje. Time se nastavlja tradicija koja traje od 1988. godine.Tom prilikom se okupi veći broj ovih mještana i na završetku druženja se igra malonogometna utakmica između oženjenih i neoženjenih. Tako je bilo i ovoga puta. Iako su bile visoke temperature, to mještanima ovih naselja nije smetalo da odigraju utakmicu.

Bošnjak: Dođu i mladi. H. Čukle

- Prije nas je puno više bilo i to je bio dernek za pamćenje. Druženje je najvažnije. Da se vidimo, razmjenemo mišljenja i sve o našem kraju. Pošto nas je bilo prije puno više morali smo naći neku formulu da svi igramo i onda se došlo na ideju oženjeni i neoženjeni. Okupljamo i mlade kako bi ova se ova tradicija zadržala što duže - ističe Bošnjak.

Gligorić: Napunim baterije. H. Čukle

Dragan Gligorić, kojeg svi znaju po nadimku Kliker, je došao iz Zagreba i to samo zbog ovog druženja.

- Bavio sam se nogometom, igrao za nekoliko ekipa. Na ovom druženju napunim baterije do iduće godine i živim za to. Dođu i žene i djeca navijaju. Pretprošle su godine pobijedili neoženjeni, prošle mi oženjeni. Mislim da ćemo i sada mi biti pobjednici na terenu – ističe Gligorić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.