KOLONE VOZILA

Velike gužve u oba smjera na graničnim prelazima Neum, Bosanska Gradiška i Deleuša

Na ulazu u našu zemlju kolone vozila su na graničnim prelazima Ivanica, Klobuk, Hum i Bijača

A. Ka.

Granični prelazi Neum i Bosanska Gradiška

Foto: Printscreen


Pojačana je frekvencija vozila na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, a duge kolone vozila u večernjim satima posebno se očekuju na magistralnom putu Mostar - Sarajevo.

- Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Deleuša, Neum I i II kolone vozila su u oba smjera. Na ulazu u Bosnu i Hercegovinu kolone vozila su na graničnim prelazima: Ivanica, Klobuk, Hum i Bijača. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duge kolone vozila su na graničnim prelazima: Kamensko, Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Brod, Orašje i Gradina.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik - Orašje, Doboj - Rudanka i Stolac - Hutovo.

NA VRH

Podijeli članak na