POSLALI POMOĆ

Kanaderi Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva gase požar kod Tomislavgrada

Kanaderi su upućeni na osnovu naredbe ministra odbrane Marija Banožića o upotrebi Oružanih snaga Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u BiH

Hrvatska pomaže BiH. Ilustracija

A. Ka. / Srna

8.8.2021

Kanaderi Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva upućeni su na požarište na području Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini zbog ugrožavanja kuća i imovine na tom području.

Kanaderi su upućeni na osnovu naredbe ministra odbrane Marija Banožića o upotrebi Oružanih snaga Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u BiH, saopćeno je iz resornog ministarstva.

- Uputili smo dva kanadera u Bosnu i Hercegovinu kako bismo pomogli našim prijateljima i susjedima koji se bore sa požarima već nekoliko dana. Vjerujem da će naši protivpožarni avioni pomoći da se zaštiti kuće i imovina stanovnika tog područja. Hrvatska je sretna jer ima vrhunske pilote koji pomažu kad je to najpotrebnije - poručio je Banožić.

Po završetku današnjeg angažmana u BiH avioni Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva vratit će se u matičnu bazu u kasarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.