NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Arijana Memić pitala Tužilaštvo KS: Da li će biti pokrenuti postupci protiv tužilaca koji su zastupali pogrešnu optužnicu

Ako je lakši odgovor, možete odgovoriti na pitanje „Ko skriva ubice Dženana Memića“, pitala je Memić

Memić: Traži odgovore od Tužilaštva KS. Avaz

Piše: Ad. A.

9.8.2021

Zastupnica Arijana Memić, sestra ubijenog mladića Dženana Memića na današnjoj sjednici Skupštine KS postavila je nekoliko pitanja Tužilaštvu KS. 

Naime, Memić je interesiralo šta sada sarajevsko tužilaštvo namjerava učiniti nakon što je Vrhovni sud FBiH 27. jula izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su bili optuženi da su izazvali udes u kojem je prema optužnici koja je pala  tradao Dženan Memić.

Njena zastunička pitanja prenosimo u cijelosti:


-Šta je obaveza Kantonalnog tužilaštva KS i glavne tužiteljice u slučaju kada iz pravosnažne presude Vrhovnog suda FBiH proizilazi da je vođena pogrešna istraga, podignuta neutemeljena optužnica koja je rezultirala oslobađajućom presudom?

Konkretno šta je ili šta će tužilaštvo poduzeti u „slučaju Dženan Memić“, vodeći se činjenicom da je potvrđena oslobađajuća presuda po optužnici koju je podiglo navedeno tužilaštvo?

Da li će biti poduzete disciplinske ili neke druge mjere za tužioce kojima je dokazano da su zastupali pogrešnu optužnicu, trošili vrijeme, nisu zastupali oštećenu stranu na način na koji su trebali, na kraju trošili novac građana KS, pri tome uznemiravali javnost ili ćete se pozvati na zastare disciplinskog prekršaja, jer je proteklo pet godina od događaja?

Šta tužilaštvo namjerava uraditi kako bi se dao odgovor na pitanje ko je ubio Dženana Memića?! Naime, iako je tužilaštvo izgubilo nepristrasnost da dalje postupa u ovom predmetu da li ćete se javno oglasiti po ovom pitanju?

Ako je lakši odgovor, možete odgovoriti na pitanje „Ko skriva ubice Dženana Memića“, pitala je Memić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.