NA MREŽI

Zahiragić komentirao populizam Vlade KS, za Muzurove poruke rekao da su u maniru pjevačica "Granda"

Brzi voz od Pazarića do Željezničke stanice ideja koju je reaktualizirao načelnik općine Novi Grad Semir Efendić, a koju je realizirala Vlada FBiH, naveo je Zahiragić

Piše: A. J.

10.8.2021

Zahiragić: Pojavili su se da se uslikaju. Facebook

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić kazao je da je brzi voz od Pazarića do Željezničke stanice ideja koju je reaktualizirao načelnik općine Novi Grad Semir Efendić, a koju je realizirala Vlada FBiH, to jeste "Željeznice FBiH".

- Vlada FBiH se nije slikala, nemaju običaj baviti se populizmom. Nisu to uradili ni prije par dana kada su penzionerima podijelili po 100/120KM - kao što to rade političari u regionu kada urade nešto slično. Naravno ima ko jeste, to je Vlada KS, kao i obično, pojavili su se da se uslikaju.

Doduše, uradili su neke formalne stvari vezane za navedenu liniju, ali to ne zavrijeđuje da se pola Vlade i Premijer vozaju vozom i daju ovako snažne izjave kao da su, u najmanju ruku, napravili šine i kupili nove vozove - smatra Zahiragić.

Kaže da je lijepo da se širi ponuda prijevoza u KS što je za svaku pohvalu.

- Međutim, praviti populizam ove vrste kojem smo danas svjedočili od Vlade KS, više je degutantno. Posebno radi svih problema u kojima se KS, pod njihovom vlašću, našao u skoro svim resorima. I ne, nema to veze sa "šminkom gradskom", ni sa "kompleksima" - ma šta značile te poruke u maniru GRAND pjevačica, ima veze samo sa averzijom sve većeg broja građana (iz svih dijelova KS) spram populizma čiji rezultati su iz dana u dan sve opasniji po sistem, ali i život i zdravlje građana.

Manite se Facebooka, populizma i prepucavanja sa građanima, hvatajte se posla - poručio je Zahiragić u Facebook statutu.

Tako je Zahiragić odgovorio i na jučerašnju objavu načelnika općine Ilidža Nermina Muzura (NiP) koji je prozvao "gradsku šminku" koja je negativno komentirala ovaj projekt te im poručio da se paze da ih ne ubiju kompleksi.

Zahiragićev status. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.