TUŽAN DATUM

Večeras okupljanje kod spomen-obilježja "Ranjeni kamen": Danas bi Dženan Memić napunio 27 godina

Podsjećamo da je Sud BiH potvrdio optuženicu protiv Zijada Mutapa, Alise Ramić Mutap, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića koji se terete za skrivanje dokaza i zataškavanja ubistva Dženana Memića

"Ranjeni kamen" svjedoči o borbi Memića. Avaz

Piše: Ad. A.

11.8.2021

Prijatelji i članovi porodice Memić večeras u 19 sati okupit će se u Velikoj aleji kod spomen-obilježja „Ranjeni kamen“ i obilježiti 11. avgust, rođendan Dženana Memića, mladića koji je ubijen u februaru 2016. godine.

Podsjećamo da je Sud BiH potvrdio optuženicu protiv Zijada Mutapa, Alise Ramić Mutap, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića koji se terete za skrivanje dokaza i zataškavanja ubistva Dženana Memića.

Također, nedavno su im produžene mjere zabrane. Tim mjerama Dupovac i Mutap su u kućnom pritvoru, a ostali optuženi se moraju javljati u nadležne Policijske stanice i ne smiju međusobno komunicirati.

Familija ubijenog mladića više od pet godina bori se za pravdu. Više puta su organizirali velike prosteste zbog kako su kazali lažne optužnice kojom je sarajevsko tužilaštvo teretilo Ljubu i Bekriju Seferovića da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Dženan zadobio smrtonosne povrede.

Vrhovni sud FBiH je nedavno potvrdio oslobađajuću presudu protiv Seferovića, čime je argument o saobraćajnoj nesreći pao u vodi.

Očekuje se da će Sud BiH uskoro zakazati početak suđenja optuženima u „slučaju Memić“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.