SASTANAK U ZENICI

Turski ambasador Sadik Babur Girgin prvi put posjetio ZDK

Vidim veliki potencijal za nastavak jako uspješne i plodonosne saradnje između naše dvije zemlje, kazao je Girgin

L. M./Fena

Girgin na sastanku u Zenici

Foto: FENA


Novi ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin boravio je danas u posjeti Gradskoj upravi Grada Zenica gdje se susreo te kratko razgovarao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Girgin je Kasumovića upoznao s tim da je nedavno preuzeo dužnost ambasadora u BiH te da je želio posjetiti i Zenicu, jer taj grad, kako je kazao, smatra vrlo važnim. Girgin je podsjetio da se, prije ovog sastanka, susreo te upoznao i s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Mirnesom Bašićem te predsjednikom Skupštine ZDK Ćazimom Huskićem.

- Naša saradnja sa Zenicom, kao sa gradom i kantonom, seže u daleku prošlost. Dugi niz godina zajedno sarađujemo. Danas sam sa gradonačelnikom imao priliku da porazgovaramo o nastavku naše, uspješne saradnje - kazao je Girgin.

On je napomenuo kako vidi “veliki potencijal za nastavak jako uspješne i jako plodonosne saradnje između naše dvije zemlje”. U toku posjete ZDK, najavio je kako će posjetiti još neke gradove.

Zenički gradonačelnik Kasumović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku ugostiti “ekselenciju naše prijateljske države Turske”.

- Razgovarali smo o privrednoj, kulturnoj i svakoj drugoj saradnji između Grada Zenice, između BiH i Republike Turske. Veoma brzo ćete imati i neke rezultate današnjih razgovora i pregovora oko buduće saradnje ove dvije prijateljske države - istakao je Kasumović.

On je podvukao da je “želja Gradske uprave da iza sebe ostavi trag za buduća vremena”, ali Kasumović nije otkrio i o kakvim se to zajedničkim projektima radi, a koje planiraju realizirati s turskim partnerima.

Više o temi Sadik Babur Girgin

NA VRH

Podijeli članak na