VELIKA ALEJA

Arijana Memić kod "Ranjenog kamena": Svi smo tu ali nema našeg Dženana

Osim porodice i prijatelja došao je i veliki broj građana Sarajeva

Piše: A. Kapo

11.8.2021

Članovi porodice i prijatelji ubijenog mladića Dženana Memića okupili su se večeras u Velikoj aleji kod spomen-obilježja „Ranjeni kamen“ kako bi obilježili 11. avgust, Dženanov rođendan.

Osim porodice i prijatelja došao je i veliki broj građana Sarajeva koji su i na ovaj način skrenuli pažnju na slučaj ubistva nevinog mladića.

Dženan Memić bi danas napunio 27 godina.

- Babo Muriz ne sakriva ubice tuđe djece. On u državno tužilaštvo dolazi ponosan, uzdignute glave jer nikome nije zulum učinio. O mom odnosu prema Dženanu najbolje kazuje odnos džemata prema Dženanu. Oni koji su mogli da pozovu i spase mu život hodali su oko njega pokušavajući prekriti ubistvo. Korumpirana banda se prema Dženanu dok je još bio živ odnosila kao da neće preživjeti ni sadam dana – rekao je između ostalog Asad ef. Fočo koji se prvi obratio prisutnima.

Veliki broj okupljenih - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Posljednji rođendan

Prisutnima se obratila i Dženanova sestra Arijana Memić.

- Razmišljali smo jučer o današnjem danu i okupljanju i dok smo dogovarali redoslijed, odlučili smo da ovo bude Dženanov dan kada ćemo se njega prisjećati i govoriti o njemu. Svaki 11. avgust za nas je bio poseban. Mi smo velika porodica i uvijek smo se okupljali u velikom broju. Rođendani su bili nešto posebno, za svaki rođendan Dženan bi dan proveo u porodičnom okruženju a navečer s društvom. Posljednjeg rođendana nije želio nigdje da ide. Posljedni smo proveli s našim prijateljima i to je dan kojeg ćemo se uvijek sjećati jer nas je sve uveseljavao. Ostat će to jedna od lijepih uspomena na našeg Dženana - kazala je Arijana.

Svi smo tu ali nema našeg Dženana

- Ali kada se desilo njegovo ubistvo kada je umro ja sam odlučila da ćemo sve raditi i svaki rođendan obilježavati kao da je s nama. I danas je kod kuće njegova omiljena torta. Nikada nije mogla čitava dočekati goste. On bi se ušunjao u kuhinju i uzeo prvi komad a kada gosti dođu samo bi se nasmijao. Danas mi smo tu tu je i Dženanova anđeo torta. Tu ste svi koji ste godinama uz nas. Svi smo tu ali nema našeg Dženana. Od onog trenutka kada je napustio ovaj svijet ja sam pronašla način da mu se obratim, Pišem mu ono što mi je na duši u nadi da me čuje - kazala je Arijana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.