SARAJEVO

Ovo je ruta bh. povorke ponosa: Održava se u subotu

Zbog prevencije nasilja i vaše sigurnosti, prilikom dolaska na povorku, kao i odlaska sa povorke, molimo vas da ne nosite nikakva LGBTIQ obilježja, poručili su organizatori

Bit će zatvorene mnoge ulice od 7 ujutro do 14 sati. Avaz

L. M.

12.8.2021

Organizatori Bh. povorke ponosa predstavili su rutu kretanja. Okupljanje počinje parku Safeta Isovića, zatim proći kroz ulicu Koševo, ulicu Maršala Tita, a krajnja tačka će biti Trg BiH.



Plan programa Povorke. Bh. povroka ponosa

Budući da će biti zatvorene mnoge ulice od 7 ujutro do 14 sati, na ulaz u povorku će se moći doći preko Koševskog brda, kroz tunel iz pravca Željezničke stanice, iz pravca Vogošća, te iz ulica Patriotske lige i Bolnička. Imajte u vidu da ćete se puno sporije kretati nego inače te uračunajte to vrijeme u svoj dolazak.

ULAZ: Ulaz na povorku je jedan i bit će na početku ulice Koševo, na raskrižju ulice Bolnička i Patriotske lige. Ulaz je otvoren od 10 do 12 sati. Ulaz će biti zatvoren u 12 sati i nakon toga više niko neće moći ući.

- Molimo vas da imate razumijevanja i ukoliko ne budete mogli ući jer će možda biti kasno znajte da ste vi naš ponos - poručili su organizatori.

Ruta kretanja. Bh. povorka ponosa

OKUPLJANJE: Kada prođete ulaz, okupljanje je u parku kod Druge gimnazije, volonteri i redari će vas uputiti u park. U parku će biti druženje uz muziku. Tu ćete moći uzeti transparente, zastave i ostali promotivni materijal. Bit će vruće, poneste kremu za zaštitu od sunca, kačket ili kišobran.

RUTA: U 12h krećemo iz ulice Koševo, krećemo se ulicom Koševo do raskrsnice sa Titovom ulicom, pa desno pored Predsjedništva BiH do Parlamentarne skupštine BiH (trg BiH). TRG BiH: Kada dođemo na Trg BiH, kao i prve godine, bit će održana dva govora članova OO-a Bh. povorke ponosa, te će biti kratki muzički program.

KRAJ POVORKE: Nakon muzičkog programa je i kraj ovogodišnje Bh. povorke ponosa, te vas molimo da se uz usmjeravanje redara uputite ka vašim sigurnim lokacijama.

- Zbog prevencije nasilja i vaše sigurnosti, prilikom dolaska na povorku, kao i odlaska sa povorke, molimo vas da ne nosite nikakva LGBTIQ obilježja - poručili su organizatori Povorke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.