NA LICU MJESTA

Zdravko Mamić s advokatom Rajićem stigao u Sud BiH: Nisam ja paket da me izruče Hrvatskoj

Zdravko Mamić je priznao da je davao novac sudijama u Osijeku, ali je, kako je istakao, riječ o reketu, odnosno da je na to bio primoran

Piše: Admir Aljimi

12.8.2021

U Sudu BiH za danas je zakazano ekstradiciono ročište, a prema zahtjevu pravosuđa Hrvatske da Zdravko Mamić bude izručen Zagrebu.

Sud BiH zakazao je ročište u 13 sati nakon što je u Ministarstvo pravde BiH prije 15 dana stigla nova molba institucija Hrvatske u kojoj se od Bosne i Hercegovine ponovo traži da ovoj državi budu izručen Zdravko Mamić.

On je prije ulaska u Sud BiH, na pitanja novinara misli li da će biti izručen Hrvatskoj rekao: 

Pa nisam ja paket da me izruče, rekao je kratko Mamić.

Zdravko Mamić s advokatom Rajićem dolazi u Sud BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Prema novoj molbi, Hrvatska od BiH traži da Mamić bude izručen u postupku koji vodi USKOK u vezi s podmićivanjem osječkih sudija.

Zdravko Mamić je priznao da je davao novac sudijama u Osijeku, ali je, kako je istakao, riječ o reketu, odnosno da je na to bio primoran.

Mamići, koji su osuđeni u Hrvatskoj, ranije su tražili da kaznu izdržavaju u BiH, a molbu su uputili i bh. institucijama.

U Bosni i Hercegovini, tačnije Međugorju, Zdravko Mamić nalazi se još od juna 2018. godine. Njegov brat Zoran stigao je prije dva mjeseca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.