SKANDALOZNO

Nura Vrabac-Halimanović ogorčena: Uzeli su mojih 44.000 KM koje sam uplatila za transplantaciju

Iz Francuske ambasade javljeno da novac za njenu transplantaciju bubrega nikad nije uplaćen na potrebni račun

Nura Vrabac - Halimanović. Avaz

Piše: D. Hadžović

18.8.2021

Nura Vrabac – Halimanović tvrdi da je žrtva prevare Almira Čehajića Batka i njegove „Otvorene mreže“. Na svom Facebook profilu objavila je kako joj je iz Francuske ambasade javljeno da novac za njenu transplantaciju bubrega nikad nije uplaćen na potrebni račun.

Sama uplatila novac

Dokaz o uplati Otvorenoj mreži. Facebook

Da stvar bude gora, Nura u razgovoru za „Avaz“ objašnjava kako taj novac nije prikupljan za nju, nego da je sama uplatila 44.000 KM "Otvorenoj mreži" u nadi da će joj pronaći adekvatnu bolnicu.

- Ja sam prije 11 godine taj novac uplatila, to je moj novac. Dobila sam papir iz Francuske da novac nikada nije uplaćen za moju transplantaciju i da oni ne znaju šta će dalje. Ja jesam bila na listi, ali novac nije legao, nikad im nisu dostavljeni moji nalazi i tražili su da se uplati novac i da vide šta će dalje, inače bi me morali skinuti s liste - objašnjava Vrabac – Halimanović.

Odgovor iz bolnice u Nici. Facebook

Odgovor iz bolnice u Nici. Facebook

Izgubila nadu

Iz  "Otvorene mreže" je, tvrdi, u međuvremenu niko više nije kontaktirao.

- Mislim da oni više i ne rade kako je Batko uhapšen. Ja sam podnijela krivičnu prijavu protiv Batka. Bila sam kod advokata, razgovarala sam i s tužiteljicom koja je uzela moje čekove i ugovore, te mi je rečeno da ću biti pozvan da svjedočim, kazala je Vrabac – Halimanović.

Zbog svega, ističe kako je ostala bez novca i kako je potpuno izgubila nadu. 

- Ja sam izgubila nadu. Nemam više novac za liječenje. Nemam više šta da radim i kome da se obratim kad je moj novac potrošio gospodin - rekla je Nura za "Avaz".

Kontaktirali smo i „Otvorenu mrežu“ kako bismo čuli i njihovu stranu o ovom slučaju, međutim na dostupne brojeve ove organizacije se niko ne javlja.



Ugovor između Nure Vrabac - Halimanović i "Otvorene mreže". Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.