ODLUKA PREDSJEDNIKA

Halil Lagumdžija izabrao: Ovo su članovi VSTV-a koji odlučuju o sudbini Gordane Tadić

Imenovani su Slavo Lakić, predsjednik i članovi Mahmut Švraka i Mustafa Šabić. Zanimljivo je da Švraki mandat u VSTV-u stiče 1.septembra

Lagumdžija i Tadić. Avaz

Piše: M. Aščić

12.8.2021

Halil Lagumdžija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) imenovao je Drugostepenu komisiju VSTV- koja će odlučivati u žalbenom postupku protiv glavne državne tužiteljice Gordane Tadić.

Kako "Avaz" saznaje imenovani su Slavo Lakić, predsjednik i članovi Mahmut Švraka i Mustafa Šabić. Zanimljivo je da Švraki mandat ističe 1.septembra.

Tadić je razriješena dužnosti kako se navodi u odluci Prvostepene komisije VSTV-a BiH jer je "počinila disciplinske prekršaje".

Njoj je izrečena disciplinska mjera "premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva BiH na mjesto tužiteljice Tužilaštva BiH".

Ured disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnio je početkom aprila disciplinske tužbe protiv Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva BiH i Ranka Debevca, predsjednika Suda BiH. Dok je Tadić disciplinski kažnjena za mnogo blaža djela, Debevec, koji je krio 14 godina imovinu u Španiji, "dernečio" s osumnjičenima, samo je javno opomenut.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.