HERCEGOVINA

I dalje aktivni požari u Čapljini, Stocu i Jablanici

Izgorjele dvije štale i stara kuća

A. Ka. / Anadolija

13.8.2021

Vatrogasci imaju pune ruke posla - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U požaru u mjestu Zaušje u Općini Čapljina, u Bosni i Hercegovini, izgorjele su dvije štale i stara kuću, potvrđeno je za Anadoliju iz Profesionalne vatrogasne jedinice Čapljina.

Ovaj požar je, na sreću, ugašen jutros oko sedam sati. Na lokalitetu Budisavine i dalje gori, a na požarištu su se tokom posljednja 24 sata čule i eksplozije.

- Na terenu su kolege koje požar drže pod kontrolom. Osim Budisavina, tokom današnjeg dana imali smo još dvije intervencije, nakon što su se manji požari pojavili na području Trebižata. Jedan je ugašen u 13:25 sati nakon sat vremena gašenja, dok je drugi i dalje aktivan, ali bi i on uskoro trebao biti ugašen – rekao je dežurni dispečer PVB Čapljina.

Aktivan je i požar u Općini Stolac, koji ne ugrožava stambene i druge objekte. Na terenu su još uvijek pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac, uz koje je i lokalno stanovništvo.

Požar na Komadinovom Vrelu kod Jablanice približava se platou Plase, na kojem je zastupljena endemska vrsta bora – munika. Ovaj požar je na nepristupačnom terenu i zasad ne ugrožava stambene i druge objekte. On se prema riječima zamjenika načelnika Civilne zaštite Jablanica Omera Nezirića može ugasiti samo djelovanjem iz zraka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.