KANTON SARAJEVO

Evo u kojim ulicama će danas biti obustavljen saobraćaj zbog najavljenih okupljanja

Privremena izmjena režima saobraćaja podrazumijeva obustavu motornog i pješačkog saobraćaja, kao i zabranu parkiranja

Regulaciju toka saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a KS. Armin Durgut/PIXSELL

A. J. / Fena

14.8.2021

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja danas od 7 do 14 sati, na trasi kojom će se kretati učesnici Povorke ponosa, od Parka Safeta Isovića-ulica Koševo-ulica Maršala Tita-Trg Bosne i Hercegovine-zgrada Parlamenta BiH, na zahtjev Organizacionog odbora “BH povorka ponosa”.

Obustava saobraćaja će biti u 37 ulica u glavnog gradu Bosne i Hercegovine zbog održavanja današnje povorke.

Privremena izmjena režima saobraćaja podrazumijeva obustavu motornog i pješačkog saobraćaja, kao i zabranu parkiranja  na pomenutoj trasi kretanja učesnika povorke, te dijelovima još 35 drugih ulica koje gravitiraju trasi njihovog kretanja.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i na raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

U zavisnosti od brzine, odnosno dinamike odvijanja ovog događaja, te procjene operativnih organa MUP-a KS, na svim raskrsnicama na kojima se planira kretanje njegovih učesnika, policijski službenici MUP-a KS će vršiti povremena  propuštanja vozila, kao i izlaze sa parking površina unutar zone privremeno izmijenjenog režima saobraćaja do najkraće tačke spoja sa ulicom neometanog saobraćaja.

Taksi štandovi koji se nalaze na trasi održavanja događaja, privremeno će se izmjestiti na prvi susjedni, a koji nije u zoni obuhvata privremene izmjene režima saobraćaja.

Po zahtjevu Organizacionog odbora inicijative "Iskorak" zbog održavanja "Anti-lgbt protesta", Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu obustavu saobraćaja na trasi kretanja učesnika ovog događaja, i to u ulici Maršala Tita - dionica od raskrsnice s ulicom Kaptol do raskrsnice s ulicom Kulovića, danas od 11 do 12.30 sati.

Privremenu izmjenu režima saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji će saobraćaj preusmjeravati na alternativne pravce: Pravac Baščaršija-Ilidža: Katedrala - Petrakijina - Mehmed Paše Sokolovića - Čekaluša - Bolnička - Stjepana Tomića - Tunel “Ciglane” - Halida Kajtaza - Prva transferzala - Zmaja od Bosne, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.