ODGOVORILI NA SAOPĆENJE

Iz DF-a poručili: Rudnik "Kreka" doveden je u katastrofalno stanje tokom vlasti SDP-a

Doprinosi na plate u RMU "Kreka" Tuzla nisu uplaćivane u 2012. godini u vrijeme kada je "Elektroprivredom BiH" gospodario SDP-ov tajkun-direktor Elmedin Dino Grabovica i SDP-ov menadžment RMU "Kreka, navode iz DF-a

DF: Za razliku od SDP-a nikada nismo imali ni direktora niti bilo koga u menadžmentu Rudnika "Kreka". Arhiv

A. J.

14.8.2021

Demokratska fronta (DF) Tuzlanskog kantona odgovorila je na saopćenje Socijaldemokratske partije (SDP) u tom kantonu.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Demokratska fronta za razliku od SDP-a nikada nije imala ni direktora niti bilo koga u menadžmentu Rudnika "Kreka" Tuzla.


Rudnik "Kreka" je doveden u katastrofalno stanje tokom vlasti SDP-a od 2010-2014 kada je ta stranka, zanemarujući interes Rudnika Kreka i njegovih uposlenika te vodeći se čisto stranačkim interesima zaposlila na stotine tkz. “neproizvodnih radnika” ili “nerudarskog osoblja” u administraciji, tako da je jedan rudar morao zarađivati za 10 administrativnih radnika.


Plate tog SDP menadžmenta u RMU Kreka Tuzla su bile 5.000 KM i više kao što su i sada u Javnim preduzećima pod kontrolom SDP menadžmenta u Gradu Tuzla i na Tuzlanskom kantonu gdje je SDP vlast zajedno sa koalicionim partnerima iz PDA Mirsada Kukića i HDZ.


Doprinosi na plate u RMU "Kreka" Tuzla nisu uplaćivane u 2012. godini u vrijeme kada je "Elektroprivredom BiH" gospodario SDP-ov tajkun-direktor Elmedin Dino Grabovica i SDP-ov menadžment RMU "Kreka" gdje su se vodile dugogodišnje istrage za kriminal i korupciju.


I umjesto da predložite rješenja, SDP ponovo nema rješenja osim lešinarenja po nesreći rudara i RMU Kreka i pisanja ispraznih saopštenja. Zato Klub Demokratske fronte u Skupštini TK željno iščekuje najavljenu tematsku sjednicu Skupštine TK gdje ćemo snagom argumenata i dokumentima potkrijepiti ko je i kako uništavao RMU "Kreka" Tuzla - saopćili su iz DF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.