PRESIJA

Velež nije uspio proći dalje: Urokljive oči na Grbavici

Možda ne bi bilo loše da se „uhvate“ i zakona kojim bi pomogli da se iskorijeni korupcija u bh. sportu

Tribine Grbavice: Poznata lica iz političkog života. Avaz

Piše: N. Demirović

14.8.2021

Još jednom je Grbavica bila sva u crvenom. Velež je dočekao Elfsborg u 3. pretkolu Konferencijske lige te, uprkos remiju iz ogleda u Švedskoj, Mostarci nisu uspjeli proći dalje. Stigao je težak poraz, ali na kraju balade - Velež je osvjetlao obraz bh. fudbala i BiH uopće.


Na kraju nije prošlo dobro

Grbavica - ofarbana u crveno - i pokoji lik koji je odavno „u crvenom“. 

U loži političari koji su se sjetili da uzmu neki poen, jer lijepo je biti viđen kada sportistima ide dobro. Na kraju nije prošlo dobro, a gdje god se oni pojave, obično tako završi.

Jedan od komentara na društvenim mrežama glasi: „Nije ni moglo proći bolje koliko je na stadionu bilo urokljivih očiju.“


Grbavica obojena u crveno. Avaz

Naravno, oni nisu igrali niti su utjecali na bilo šta na terenu, ali kada se već toliko raduju sportu, možda ne bi bilo loše da krenu od Zakona o sportu i tu nađu rješenja koja će pomoći da se ne gase klubovi.

Možda ne bi bilo loše da se „uhvate“ i zakona kojim bi pomogli da se iskorijeni korupcija u bh. sportu, a ne da sportski savezi funkcioniraju kako to ne postoji nigdje u svijetu - samo kod nas odluke donose narodi, a ne sportisti.


Mali dio lože

Uglavnom, lijepa je to bila večer na Grbavici. Bez obzira na poraz Veleža, navijači ovog kluba, a i sam klub vratili su nadu da se poštenim radom u bh. fudbalu može napraviti iskorak. 

A taj jedan mali dio lože niti je niti će ikada ulijevati nadu da se s njima bilo šta može pošteno uraditi.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.