SEBIJINI APSURDI

Ima li kraja nebulozama: S KCUS-a tražili da roditelji bolesne djevojčice kupe Duracell baterije?!

Ako na računu KCUS-a trenutno ima 72,4 miliona KM i ako nemaju baterije za aparat, o čemu se tu zapravo radi

Sebija Izetbegović na čelu KCUS-a: Zašto su tražili baterije. Avaz

Piše: E. T.

16.8.2021

Roditelji bolesne djevojčice ostali su zaprepašteni kada im je na nalazu sa Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS), za kontrolu napisano da kupe tri baterije od 1,5 volti "Duracell"?!

Kako saznaje portal "Avaza", radi se o djevojčici 11 godina koja je došla na pregled na Pedijatriju. Na pedijatriji je s roditeljima čekala četiri sata i onda je pregledana. 

Faksimil nalaza: Pisan rukom. Avaz

Nakon pregleda, dobili su sporni nalaz napisan rukom. Postavlja se više pitanja, zašto nalaz nije unesen u sistem? Zašto nije protokolisan? Zašto je EKG bio tehnički neispravan? Zašto se dijete naručuje za 22 dana i onda vrhunac: Zašto je potrebno da roditelju donesu 3 komada Duracell baterija?

Da stvar bude gora, nevjerovatno zvuči razlog zašto su s KCUS-a od roditelja tražili da donesu baterije.


Uputa da se kupe 3 Duracell baterije. Avaz

Postoji mogućnost da su zbog srca planirali da urade holter monitoring, pa su im baterije potrebne za aparat koji se nosi 24 sata i tako bilježi rad srca.

Također, postavlja se pitanje, ako na računu KCUS-a, na čijem čelu je Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, trenutno ima 72,4 miliona KM i ako nemaju baterije za aparat, o čemu se tu zapravo radi?

I Ministarstvo zdravstva KS je poslalo upit KCUS-u. Međutim, odgovora nema. Kao ni na pitanja portala "Avaza". Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.