OSVRT

Zašto se svi prave slijepi na radikalnu ideologiju Konakovića

U svega posljednjih nekoliko mjeseci NiP-ovci su se po Turskoj sastajali s radikalnim vehabijskim ideologom kojem je u Njemačkoj zabranjen rad

Konaković očito zna šta mu je glasačko tijelo. Avaz

Piše: Danijal Hadžović

16.8.2021

Narod i pravda, vladajuća desničarska stranka u Kantonu Sarajevo, koja sve otvorenije pokazuje svoj islamistički karakter, na Paradu ponosa koja je u subotu održana u Sarajevu, reagirala je tako što su poslali diviziju kamiona i cisterni da operu ulice kojima je parada prolazila. Sve je to dočekano likovanjem i ovacijama članova NiP-a na društvenim mrežama.

Predsjednik ove stranke Elmedin Konaković imao je potrebu još jednom javno istupiti i dati nam do znanja da on ne podržava paradu. U tome ga nije spriječila ni činjenica da parada ima žestoku podršku svih zapadnih ambasada i da je čak i SDA igrala mudro ove godine i nije previše istupala protiv.


Kamioni na ulicama Sarajeva nakon Parade. Facebook

Konaković očito zna šta mu je glasačko tijelo i koji je to izvor iz kojeg crpi političku snagu i legitimitet. On očigledno nije na Zapadu.

Naravno, ovo je samo vrh ledenog brijega. U svega posljednjih nekoliko mjeseci NiP-ovci su se po Turskoj sastajali s radikalnim vehabijskim ideologom kojem je u Njemačkoj zabranjen rad, primali u Sarajevu u posjetu turskog biznismenima koji se u Njemačkoj sumnjiči za poslove s mafijom (i to pravdali riječima da su im ga ljudi iz Erdoganove partije preporučili, pa oni onda nemaju šta sumnjati), vehabije su stavili na svoje izborne liste...

Lijevo-građanska javnost na sve ovo šuti. Mene bi stoga iskreno zanimalo - recite mi, koliko još kredita ima NiP? Koliko vas je to zadužio time što je pomogao rušenje SDA u Kantonu Sarajevu, pa treba da pokunjeno šutimo i pravimo se da ne vidimo njihovu pogubnu ideologiju koju sve otvorenije pokazuju?

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.