AVAZ OTKRIVA

Evo iz kojih gradova su bh. državljani koji su ostali "zarobljeni" u paklu Afganistana

Sakib Forić, ambasador BiH u Pakistanu koji nerezidentno pokriva Afganistan potvrdio je pisanje "Avaza" da su svi civilni letovi obustavljeni

M. Aščić

Afganistan: Civilni letovi obustavljeni

Foto: Agencije


Devet državljana BiH koji se nalaze u Afganistanu ne mogu biti evakuisani zbog obustave svih civilnih letova, potvrdio je za "Avaz" Sakib Forić, ambasador BiH u Pakistanu koji nerezidentno pokriva Afganistan.

Radi se o bh. državljanima koji su bili zaposleni u inostranim kompanijama

Forić je na taj način potvrdio ranije pisanje "Avaza" da su bh. državljani sada ostali "zarobljeni" na aerodromu u Kabulu.

Jedan od državljana, trebao je jutros biti evakuisan, ali je sve odgođeno do daljnjeg. Radi se o bh. državljanima koji su bili zaposleni u inostranim kompanijama. 

Sada je upitno kada će i kako doći u Bosnu i Hercegovinu.

  • Sakib Forić: Čekamo da se situacija smiri

    Sakib Forić: Čekamo da se situacija smiri

    Foto: Avaz


 - Njima su karte kupile firme, tačnije poslodavci za koje su radili. Niko nije računao da će Kabul pasti za tri dana. Sada su oni tamo na Aerodromu u Kabulu. Brane ih američki, britanski i turski marinci. Svih naših devet državljana su na aerodromu "Hamid Karzaji" i čekaju da se situacija smiri jer su svi civilni letovi obustavljeni zbog vojnih letova ali i zbog nesigurnosti. Jedan je trebao jutros da leti s "FlyDubaijem", ali je let suspendovan i nije ni poletio. Sada svi čekaju - kaže Forić.

Ima ih iz Sarajeva, Lukavca, Tuzle...

Otkrio nam je su iz kojih gradova su bh.državljani koji se nalaze u Afganistanu.

 - Ima ih iz Sarajeva, Lukavca, Tuzle, Istočnog Sarajeva. Dvojica su iz Istočnog Sarajeva, trojica iz Lukavca. Svi rade za strane firme koje su im i kupili karte a ne Ministarstvo vanjskih poslova BiH - kaže Forić.

NA VRH

Podijeli članak na