STANJE NA CESTAMA

Nema gužvi na granici, radovi na nekoliko dionica

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano

A. J.

Radovi na autoputu A-1 na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi

Foto: Ilustracija


U sjeverozapadnim krajevima kolovoz je mjestimično vlažan, dok se u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine za sada saobraća po pretežno suhom kolovozu. S obzirom na to da meteorolozi za danas najavljuju padavine, iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 5 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

- Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Više o temi Stanje na cestama

NA VRH

Podijeli članak na