REAKCIJA

Nedžad Ajnadžić odgovorio: Izmišljotina je da sam ratovao u Vukovaru

Bio sam u pravu kad sam ustvrdio da će loptica iz Zagreba biti vraćena ekspresno u Sarajevo, naveo je Ajnadžić

L. Memčić

Ajnadžić: Nisam bio u Vukovaru

Foto: Avaz


Nakon pisanja hrvatskih medija da Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) mora podignuti optužnice protiv 28 pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, zbog, kako su naveli, zločina nad Hrvatima, oglasio se Nedžad Ajnadžić, bivši načelnik sarajevske Općine Centar.

Neselektivno granatiranje

Naime, i Ajnadžić se nalazi na listi hrvatskog političkog sedmičnika 7DNEVNO. Tereti se, zajedno sa ostalim na listi, da je učestvovao u izdavanju naredbi za neselektivno granatiranje i artiljerijsko djelovanje s područja Hrvatske po civilnim ciljevima i nebranjenim mjestima Bosanske Gradiške i Bosanske Dubice. Tom prilikom je ubijeno više civila.

Ove optužbe uslijedile su nakon što je Tužilaštvo BiH tražilo od vlasti Republike Hrvatske pokretanje postupka protiv 14 hrvatskih ratnih komandanata iz operacije “Bljesak”.

Bez argumenata

  • Ajnadžić: Čudi me da DORH može napraviti tako veliku grešku

    Ajnadžić: Čudi me da DORH može napraviti tako veliku grešku

    Foto: Printscreen: Facebok


Ajnadžić je na svom Facebook profilu naveo da nije komandovao jedinicama koje su bile na teritoriji Hrvatske.

- A što se tiče optužbi da sam učestvovao u borbama u Vukovaru to je izmišljotina.

Niti sam bio u Vukovaru, niti sam komandovao bilo kakvim jedinicama bilo gdje na teritoriji RH. Čudi me da DORH može napraviti tako veliku grešku i razmišljati o optužnicama bez argumenata.

Bio sam u pravu kad sam ustvrdio da će loptica iz Zagreba biti vraćena ekspresno u Sarajevo. Odnosi izmedju BiH i RH trebaju biti iznimno dobri i bez neriješenih pitanja. To je esencijalno važno za dvije države - naveo je Ajnadžić.

NA VRH

Podijeli članak na