DOŠLO DO GRLA

Fuad Kasumović tvrdi: Imamo 21 ruku za smjenu Vlade ZDK

Novu većinu bi trebalo da čine Savez za bolju budućnost BiH, Socijaldemokratska partija BiH, Nezavisni blok, Naša stranka, HDZ

Kasumović: Potvrdio da imaju većinu. Avaz

M. Aš.

18.8.2021

Tačno je da je “Zenička inicijativa” pokrenula smjenu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, s obzirom na to da se ne može više gledati javašluk, direktorske plaće penzionerima od oko 7.000 KM, stanje koje je iz dana u dan sve gore. Ovo je potvrdio za "Dnevni avaz" Faud Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Kako nam je rekao, Zeničko-dobojski kanton grca u dugovima, korupcija je sve raširenija, stručnjaci se sabotiraju i šalju u prijevremenu penziju.

 - Sve to su samo neki od razloga da se ide u smjenu Vlade ZDK, a novu većinu bi trebalo da čine Savez za bolju budućnost BiH, Socijaldemokratska partija BiH, Nezavisni blok, Naša stranka, HDZ. To čini sigurnu 21 ruku, ali što je najvažnije čini većinu koja će pokušati spasiti Kanton od stagnacije i nemara trenutne većine. To je sve što mogu kazati u ovom momentu, budući da će se sutra sastati nova većina i formalizirati inicijativu, nakon čega će ona biti upućena u proceduru i Vlada će biti smijenjena - rekao je Kasumović. 

On je dodao da "anarhiji mora doći kraj, a građanima Zeničko-dobojskog kantona, koji je upravo zbog trenutne većine na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država, vratiti dostojanstvo"

- Ne možemo trpiti pokušaje da politika upravlja MUP-om ZDK, zbog čega nas i američka ambasada izostavlja iz svih projekata i donacija. Otjerali su profesionalca i dokazanog stručnjaka, uprkos upozorenjima da to ne čine. Građanima nije trebalo dugo vremena da osjete posljedice takvog bahaćenja većine. Naime, nedavno je američka ambasada vršila podjelu donacija, nijedna nije došla u ZDK! Građani neće ispaštati, to ne možemo dozvoliti - rekao je Kasumović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.