DETALJI SKANDALA

Kako je direktor FUCZ-a dao sinu službeni Hyundai da ide na svadbu: Sve završilo pucnjavom ispred kuće Muriza Memića

Oko 17.25 sati nakon prethodnog telefonskog kontakta između Enesa Memića i njegovog sina u službene prostorije Pete policijske uprave došao je Tarik Memić (32) u društvu s Botuljom (31) koji je priznao da je on vozio automobil

Informacija otkrila detalje skandala. Avaz

Piše: Ad. A.

18.8.2021

Nakon što je ispred kuće Muriza Memića koji se više od pet godina bori da dokaže da je njegov sin Dženan ubijen ispaljeno šest hitaca iz terenca koji je vlasništvo Federalne uprave civilne zaštite, a koji je nezakonito korišten u svadbi.

Naime, 4. avgusta ove godine sačinjena je precizna policijska informacija koja je otkrila sve detalje o ovom slučaju.

Novčana kazna od 1.000 KM

Do oružanog incidenta došlo je 30. jula ove godine u ulici Igmanska cesta na Ilidži u blizini kuće Muriza Memića. Inače, Senad Botulja koji je kažnjen novčano sa hiljadu maraka zbog incidenta, kao osoba koja nije zaposlena u FUCZ upravljao je službenim Hyundaijem (M15-O-168).

U informaciji piše da je 30. jula oko 14. 45 Peta policijska uprava je informisana o događaju koji se desio u ulici Igmanska cesta, kao i da osobe koje se dovode u vezu sa tim incidentom, odnosno pucnjavom koriste Hyundai.

Informacija o pucnjavi ispred kuće Memića. Avaz

Izlaskom policajaca na mjesto događaja, potvrđena je ulazna informacija u vezi vozila. S ciljem provjere vlasništva i izvršena je provjera za Hyundai. Kada je uvidom u bazu podataka „IDDEA“ konstatirano da je vozilo registrovano na Federalnu upravu civilne zaštite. Poduzimajući daljnje mjere sa svrhom pronalaska i identifikovanja lica koje koristi vozilo putem telefona u 15.25 sati kontaktiran je direktor FUCZ Enes Memić. 

On je policajcima kazao da on raspolaže vozilom, ali da ga je taj dan dao na upotrebu radi svadbe svom sinu Tariku Memiću, piše u informaciji.


Putni nalog

Oko 17.25 sati nakon prethodnog telefonskog kontakta između Enesa Memića i njegovog sina u službene prostorije Pete policijske uprave došao je Tarik Memić (32) u društvu s Botuljom (31).

U policiju su se dovezli Hyundaiem. Prilikom obavljanja razgovora s njima Botulja je izjavio da je on upravljao Hyundaijem u vrijeme prijave događaja.

U pogledu prava na korištenje i raspolaganje Hyundaijem Enesa Memića predočen je putni nalog broj No 0210262 izdat od Federalne uprave civilne zaštite 1. jula 2021. godine na ime Enesa Memića kada je uvidom konstatirano da druge osobe osim njega ne nisu navedeni kao eventualni korisnici, a da je u rubrici za 30. juli 2021 kao relacija navedeno „SA LOKO“ s vremenom polaska u 8. sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.