DRŽAVLJANIN AFGANISTANA

U Bihaću uhapšen međunarodni organizator krijumčarenja ljudi

Uhapšenom biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH, te će biti stavljen pod nadzor u Imigracioni centar

U akciji učestvovali i pripadnici MUP-a FBiH. Ilustracija

A. J.

19.8.2021

U akciji inspektora Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine organizovanoj u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) i Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH (MUP FBiH) danas je na području Bihaća uhapšen P. K, državljanin Afganistana osumnjičen kao međunarodni organizator krijumčarenja ljudi.

- Već duži vremenski period, Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa OSA-om je preduzimala sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska lica za kojeg se raspolaže informacijama i od međunarodnih bezbjednosnih organa da je jedan od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadnobalkanskoj ruti - saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Dodaju da će nakon završetka aktivnosti nadležnog tužilaštva, uhapšenom biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH, te će biti stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH.

- Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim kako domaćim tako i međunarodnim bezbjednosnim organima preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.