ŽESTOKA KRITIKA

Prašović - Gadžo o bahatosti kantonalne vlasti: Sramni potez uredske vakcinacije je pokazao da vladu Edina Forte nije briga za građane

Koliko su se smijali onima koji su jurili u Srbiju da se vakcinišu i revakcinišu a ministri su udobno zavaljeni u svoje fotelje ispružili ruku i primili prema želji Pfizer smješkajući se u ugodnom razgovoru sa medicinskim osobljem

Sanela Prašović - Gadžo: Potpuno odsustvo odgovornog ponašanja. Avaz

Piše: E. T.

19.8.2021

Izjava premijera Kantona Sarajevo da su članovi Vlade KS vakcinisani u svojim uredima u julu mjesecu potvrda je potpunog odsustva empatije i razumijevanja situacije, smatra Sanela Prašović - Gadžo, zastupnica Saveza za bolju budućnost BiH u Federalnom parlamentu. 

- No, to pokazuje i potpuno odsustvo odgovornog ponašanja i djelovanja ministara i premijera Kantona Sarajevo.



Svojim postupkom su tresnuli šamar i javnosti i građanima

Vakcinacija u ministarskim uredima je pogrešna iz milion razloga. Prvo, kantonalni ministri treba da svoju poziciju razumiju kao posao u službi građana i za dobro građana. Drugo, njihova odluka da se vakcinišu privilegirano u svojim uredima pokazuje javnosti da se ministri stavljaju u nadređenu poziciju, nad-vladare koji mogu da rade šta hoće i kad hoće. Treće, taj sramni potez uredske vakcinacije je zapravo pokazao da vladu Edina Forte nije briga za građane jer da ih jeste briga vakcinisali bi se prema određenim službenim prioritetima i uradili bi to javno a ne tajno.

Dok su desetine hiljada građana Kantona Sarajevo odlazili u Srbiju na vakcinaciju, dok su onkološki pacijenti čekali poziv za vakcinaciju, dok je kantonalna sarajevska vlada govorila da rade u interesu građana te su tek nakon velikih pritisaka otvorili Zetru za masovnu vakcinaciju, ministri i premijer su odlučili da su važniji od građana koji ih plaćaju i svojim postupkom su tresnuli šamar i javnosti i građanima.

Sada se možemo samo zapitati koliko je takvih “važnih” zvaničnika koji su vakcinu primali u svojim uredima? Koliko su se smijali u lice iscrpljenim građanima koji su satima po nesnosnim vrućinama čekali u redovima ispred Zetre tog jula mjeseca? Koliko su se smijali onima koji su jurili u Srbiju da se vakcinišu i revakcinišu a ministri su udobno zavaljeni u svoje fotelje ispružili ruku i primili prema želji Pfizer smješkajući se u ugodnom razgovoru sa medicinskim osobljem? Naravno, sve to uz dogovor da bude tajno.


Pokazali su bahatost, nezrelost i neodgovornost

Taj postupak je potpuno politički i moralno nedopustiv.

Ono što je Edin Forto propustio da izjavi danas, jeste da on i članovi Vlade Kantona Sarajevo odmah podnose i ostavke na dužnosti koje obavljaju.

Jer, pokazali su bahatost, nezrelost i neodgovornost. Pokazali su da im nije mjesto u foteljama koje građani plaćaju - ističe Sanela Prašović - Gadžo.

Podsjetimo, portal "Avaza" je prvi objavio da su članovi Vlade KS vakcinisani Pfizerom u svojim kabinetima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.