ZENICA

Kasumović: Završen sastanak, dogovorena smjena Vlade ZDK, prisustvovali svi predsjednici Kantonalnih odbora

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potvrdio je za ovaj portal da je neupitna smjena što dokazuje dolazak predstavnika Kantonalnih odbora

Fuad Kasumović. Facebook

072info

19.8.2021

Završen je sastanak u Gradskoj upravi Zenica, na kojem su se pojavili predstavnici stranaka koje će činiti novu većinu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), javlja lokalni portal 072info.

Iako je još danas najavljeno da će svi oni potpisati zahtjev za smjenu aktuelne Vlade ZDK, zbog činjenice da je nekoliko njih na godišnjem odmoru i vraćaju se u nedjelju navečer, novi sastanak zakazan je za ponedjeljak.

Tada će svi oni sjesti za stol i formalizirati inicijativu, nakon čega će ona biti upućena u proceduru i Vlada će biti smijenjena.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potvrdio je za ovaj portal da je neupitna smjena što dokazuje dolazak predstavnika Kantonalnih odbora.

- Neupitna je podrška smjeni Vlade ZDK, što potvrđuje i današnje prisustvo predstavnika Kantonalnog odbora DF-a, SDP-a, SBB BiH, Naše stranke i Nezavisnog bloka. Sastanak je trajao sat vremena i potvrđena je zajednička inicijativa, a zbog interesa i digniteta građana Kantona, da se ide u promjenu vlasti – kaže Kasumović.

On napominje da su preostale još samo formalnosti, zbog čega su zakazali novi sastanak.

- Slijedi formalnost dok se pojedini zastupnici vrate sa godišnjeg odmora. Nesporna je smjena i trenutna vlast u ZDK broji zadnje minute. Ne mogu samo predsjednici Kantonalnih odbora potpisati inicijativu za smjenu, zato ćemo sačekati ponedjeljak do kada će se svi zastupnici vratiti sa godišnjeg odmora, potpisati inicijativu i uputiti je u proceduru – zaključio je zenički gradonačelnik.

Na kraju je još jednom podvukao da Kanton grca u dugovima, korupcija je sve raširenija, stručnjaci se sabotiraju i šalju u prijevremenu penziju, te da je ZDK pod efektivnim sankcijama međunarodne zajednice.

- Ova vlada, kojoj ćemo ubrzo vidjeti leđa, zavila nas je u crno – naglasio je Kasumović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.